Doradztwo zawodowe - działania
KOLOROWO…SMACZNIE …ZDROWO
- 18.11.2024 06:43
UDZIAŁ UCZNIÓW KLASY II TECHNIKUM HOTELARSKO – EKONOMICZNEGO W TARGACH „HORECA – GASTROFOOD”
UDZIAŁ UCZNIÓW KLASY II TECHNIKUM HOTELARSKO – EKONOMICZNEGO W TARGACH „HORECA – GASTROFOOD”
W dniu 8 listopada 2024 uczniowie naszego technikum pod kierunkiem Ewy Rogóż i Aleksandry Maniak uczestniczyli w Targach Hotelarsko – Gastronomicznych w Krakowie przy ul. Galicyjskiej. Jest to jedyny dzień w roku podczas targów, kiedy młodzież szkół ponadpodstawowych ma możliwość uczestniczenia w tego typu imprezie branżowej.
Tegoroczne targi odbyły się w świeżym wydaniu pod hasłem „Fresh start!” i stanowiły idealną okazję, żeby poznać wszelkie możliwe opcje rozwiązań dla hoteli i gastronomii.
Młodzież naszej szkoły miała możliwość zapoznania się z bogatą ofertą wystawców oraz kosztowała liczne produkty spożywcze (w postaci płynnej i stałej, zimnej i gorącej), co dla ofertodawców stanowiło niemałe wyzwanie ale i daleko rozbudowane działania marketingowe.
Uzupełnienie zaprezentowanych stoisk stanowiły prelekcje, debaty, dyskusje oraz m. in. Kawowe Mistrzostwa Polski organizowane przez SCA Poland; na dwóch scenach odbyły się cztery konkurencje: Mistrzostwa Polski Roasters, Cup Tasters, Coffee in Good Spirits, czyli łączenie kawy z alkoholem oraz eliminacje do Mistrzostw Polski Brewers Cup, polegające na parzeniu kawy metodami przelewowymi*.
*Źródło: https://horeca.krakow.pl/o-targach/aktualnosci/targi-horeca-i-enoexpo--fresh-start,2382
- Wróć do listy artykułów
Ostatnie artykuły